SHOEXPO2018 Ayakkabı Fuarında Ekonomi'li Gençler Hem Stant Açtı Hem de Yarıştı

24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen, SHOEXPO İzmir – Ayakkabı ve Çanta Fuarına İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencilerimiz de katıldı.

Fuara hem tasarımları hem de ürünleriyle katılan öğrencilerimiz sektörün önde gelen isimleri ile de fuarda tanışma ve iş fırsatı yakalama imkanı buldu.

PRESTİJ ÖDÜLÜ İEU MYO’DA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen, SHOEXPO İzmir – Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması “Prestij” temasıyla gerçekleştirildi.

Ünlü Modacı Ertan Kayıtken "Çıraklar Ustalara Soruyor" Etkinliğimizdeydi.

İEU Meslek Yüksekokulunun düzenlediği "Çıraklar Ustalara Soruyor" etkinliğinde bu hafta Ünlü Moda Tasarımcısı Ertan Kayıtken ağırlandı. 29 Mart 2018 tarinde gerçekleşen etkinliğe öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Ustamız, hayatı ve moda sektörüne geçişi, usta olma yolunda yaşadıkları hakkında öğrencilerle interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

Çıraklar Ustalara Soruyor Etkinliği ve Biz

Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı kapsamında 02 Mart 2018 tarihinde düzenlenen, “Çıraklar Ustalara Soruyor” projesi kapsamında 3. haftamızda öğrencilerimizin katılımıyla  Ufuk Kuran ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen söyleşi kapsamında özellikle sandalet konusunda uzman,  Ufuk Kuran 20 yıllık sektör deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

"Çıraklar Ustalara Soruyor" Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor.

Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı kapsamında 19 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen, “Çıraklar Ustalara Soruyor” projesi kapsamında öğrencilerimizin katılımıyla  Ali YALDIR ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen söyleşi kapsamında Deri Ürünleri Tasarımcısı Ali YALDIR 20 yıllık sektör deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı Öğrencileri "Usta" Şefik Zengin ile Buluştu.

Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen, “Çıraklar Ustalara Soruyor” projesi kapsamında öğrencilerimizin katılımıyla  Şefik Zengin ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen söyleşi kapsamında usta ve eğitmen Şefik Zengin ayakkabı tasarımı, üretimi ve sektöründeki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencileri tarih ile buluştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencileri yeni öğretim yılında derslerine başladı. Ayakkabının Tarihsel Gelişimi konusunda ders alan öğrencilerimiz eski dönemlere ait “gerçek antika ayakkabılarla” tarihe yolculuk yaptı.

SHOEXPO2017 Ayakkabı Fuarında Ekonomi'li Gençler de Stant Açtı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı, sektörün kalbinin attığı İzmir Ayakkabı Fuarı’na tasarımlarıyla farklılık katıyor. Bu yıl ilk öğrencilerin alındığı programda gençler ilk tasarımlarını sektör temsilcilerinin beğenilerine sunuyor, büyük ilgi gören stantta gençler tasarımlarına iş teklifleri de alıyor. Fuarda, İEÜ Ayakkabı Tasarımı ve Programı’nın yer aldığı stant, sektör temsilcileri dışındaki tek eğitim kurumu özelliğini taşıyor.

İzmir Bornova Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

İzmir Bornova Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ayakkabı Üretim ve Tasarımı Alanı öğrencileri, Meslek Yüksekokulumuz Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Önlisans Programı hakkında bilgi almak için Üniversitemizi ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında eğitim olanakları ve akıllı kampüs sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler, sonrasında Öğretim Görevlisi Gökhan Talay ile ayakkabı sektörünün gelişimi ve sektörde eğitimli eleman ihtiyacı konularında keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ EĞİTİMİ ALAN İZMİR EKONOMİLİLER, SEKTÖRÜ DÜNYAYA TAŞIYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı bünyesinde yetişen gençler, ayakkabı sektöründeki tasarımlarıyla yeni bir soluk getirecek. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabı sektörüne 25 yıldan bu yana destek olduklarını, İzmir’de 1990’lı yıllarda ayakkabı üretimi yapan bir işletme bulunduğunu, ama bugün 100’leri aştığını söyledi.