Ayakkabı Tasarım ve Üretimi (Türkçe)

MATU 205 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Koordinatörü -
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Dersin amacı, bilgisayar ortamında ayakkabı stampalarının yapılması ve takımlanması konularında öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Shoemaster yazılımı, Power modülünde profil hazırlayabilecek,
  • Shoemaster yazılımı, Power modülünde hazırladıkları profil üzerinde model çizimi yapabilecek,
  • Shoemaster yazılımı, Power modülünde kampre verebilecek,
  • Shoemaster yazılımı, Power modülünde stampa çıkartabilecek,
  • Shoemaster yazılımı, Power modülünde astar stampasını hazırlayabilecektir.
Ders Tanımı Shoemaster- Power modülünün çalışma ilkeleri, fonksiyonları, profil hazırlama, profil üzerine model çizimi, stampanın yapılması, astar stampasının hazırlanması.

Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Shoemaster yazılımı Power modülü hakkında genel bilgi. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 1
2 Gova stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 2
3 Gova stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 2
4 Molyer stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 3
5 Molyer stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 3
6 Çarık stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 4
7 Çarık stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 4
8 Ara Sınav
9 Dil altı lastiksiz mokasen stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 5
10 Dil altı lastikli mokasen stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 6
11 Dil altı lastikli mokasen stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 6
12 Spor ayakkabı stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 7
13 Spor ayakkabı stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 7
14 Bot stampası yapımı. Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 8
15 Dönemin değerlendirilmesi Modern Yöntemle Stampa Çıkarma, Cengiz Kastan, 5. Baskı, 2007. Bölüm 8
16 Final

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
64
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
Sınıf Dışı Ders Çalışması
32
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınavlar
Final Sınavı
126

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibi olacaktır.

2

İlgili alanda kullanılan malzemeleri ve kimyasalları tanıyabilecek, uygulamalar için gerekli olan teknikleri ve teknolojik cihazları kullanabilecektir.

3

Alan ile ilgili mevzuat ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olacaktır.

4

Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve becerileri uygulama alanına aktarabilecek, yorumlayabilecek, düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilecektir.

5

Alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar programları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilecektir.

6

Yaşam boyu öğrenme yaklaşımı ile yenilikçi, sürekli gelişime açık, yaratıcı düşünceye sahip olacak ve uygulayabilecektir.

7

İş güvenliği, çevre koruma, kalite kavramlarını bilerek, bunların gereklerini yerine getirebilecektir.

8

Bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilecek, etkin ve verimli çalışabilecektir.

9

İş etiğinin değerlerine uymanın gereğini özümseyerek alan ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında her şart altında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olacak ve uygulayabilecektir.

10

İngilizce’yi Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak Ayakkabı Tasarım ve Üretimi alanındaki bilgileri izleyebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecektir.

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest