Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'na Hoş Geldiniz

Türkiye'nin toplam gelirinin içerisindeki en büyük paylardan birini turizm sektörü oluşturmaktadır. Özellikle son 10 yılda % 400 kadar artan turist sayısı bu alanda çalışan nitelikli eleman ihtiyacını arttırmıştır. Kaliteli eleman ihtiyacını karşılayamayan birçok işletme bu programdan mezun olan öğrencilere büyük ilgi göstermektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği yaratıcı, yenilikçi, insiyatif kullanabilen, sorunlara hızlı çözüm üretebilen ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi esas alarak sektördeki eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği programı İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Seyahat ve Dil Programları Modülünde yer almaktadır. Bu modülde; Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programları bulunmaktadır. Benzer programların aynı çerçevede bir araya gelmesi ile etkin bir eğitim sistemi oluşturulmaktadır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği programını başarıyla tamamlayan öğrenciler; turizm sektöründe konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve seyahat acentelerinde çalışabilmektedir. Ayrıca; İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, Konaklama İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği gibi lisans bölümlerine dikey geçiş sınavı ile geçiş yapılabilmektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği programını başarıyla bitiren öğrencilerimiz, "Turizm Meslek Elemanı" ünvanıyla mezun olmaktadır.