Bizi takip edin
|
EN

MESLEK YÜKSEKOKULU

Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)

TÜM HABERLER


Turizm Günleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Seyahat ve Dil Programları tarafından "Turizm Günleri" etkinliği gerçekleşmiştir. 09 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşten etkinlik İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu ve D Blok Çok Amaçlı Salonu’nda yapılmıştır.

 

D Blok Çok Amaçlı Salon'da otel işletmeleri, seyahat acenteleri, tercümanlık bürolarının stantları yer almıştır. Stant açan kurumlar:  Bilirkişiler ve Yeminli Tercümanlar ve Tercüme Büroları İşletmecileri Derneği, Blanca Otel, Boyalık Beach Otel, BTA Food Services, ETC Tur, Hidden Bay Teos, Ilıca Otel, Marriott Otel İzmir, Mövenpick Otel, Skal International, Swissotel Büyük Efes İzmir, TOR Tercüme Bürosu, Turkish Ground Services

Konferans Salonu'nda 09:30'da Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin'in açılış konuşmasıyla başlayan programımız "Pandeminin Turizme Etkisi" isimli oturum ile devam etmiştir. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Viltur Villasaray A.Ş. Yönetim Kurulu İkinci Başkanı, Oden İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Oğuz Özkardeş'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan oturumda TAV Genel Müdürü Erkan Balcı,  Ramada Encore İzmir by Wyndham Genel Müdürü, SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, ETC Travel Kurucusu Tolga Gencer,  Hyatt Regency İzmir İstinyepark Genel Müdürü Zafer Canbaz değerli tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

11:30'da gerçekleşen oturumda ise; Bilirkişiler ve Yeminli Tercümanlar ve Tercüme Büroları İşletmecileri Derneği Başkanı ve TOR Tercüme Yetkilisi Rıza Egeli moderatörlüğünde TOR Tercüme çalışanı, Dernek Üyesi İpek Bolakça, Kamu Personeli ve Dernek Üyesi Ömer Demir, Çeviri Derneği İzmir Şube Başkanı, Çeviri İşletmecisi Özgün Özke  "Dijitalleşmenin Çeviriye Etkileri" üzerine bilgi vermişlerdir. 

13:30'da CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri üzerine Marriott Otel İnsan Kaynakları yetkilileri öğrencileri bilgilendirmiştir. 14:15'te Havacılık Sektöründe Kariyer Planlama üzerine TGS İnsan Kaynakları Müdürü Musa Eker öğrenciler ile bir araya gelmiştir. 

15:00'te öğrenciler Marriott Oteli ve TGS İnsan Kaynakları Müdürleri ile birebir mülakat simülasyonu gerçekleştirmişlerdir. 

 

16:30'da ödüllü yarışma ile etkinliğimiz sona ermiştir. 

 

Etkinlik kapsamında öğrenciler sektör temsilcileri ile bir araya gelme fırsatını yakalamıştır. Etkinliğin ardından öğrencilerimiz staj ve iş fırsatı yakalamıştır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Trvael Turkey Fuarı'nda Stand Açtı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 15’inci kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir’de stant açtı. Kendilerini iş dünyasına tanıtma ve merak ettiklerini öğrenme fırsatı bulan İEÜ’lü 50 öğrenci, fuarın ilk gününde 120 firma temsilcisiyle ikili görüşme gerçekleştirdi. Fuar sonunda ise iş dünyası ile öğrenciler arasındaki ikili görüşme sayısının 400’e ulaşması hedeflendi.

İEÜ’lü gençlerin standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş de ziyaret etti. Fuara uzun süredir hazırlanarak en dikkat çekici stantlardan birine imza atan İEÜ’lü gençler, misafirlerine sanal gerçeklik gözlüğü (VR Gözlük) ile Türkiye’ye ilişkin tanıtım filmini de izletti.  

FIRSATA ÇEVİRDİK

İEÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Edit Habif, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayesinde, Fuarİzmir’de düzenlenen fuarı, öğrencileri için fırsata çevirdiklerini söyledi. Habif, “İyi derecede teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerin okudukları süre içerisinde iş dünyasıyla iletişim kurmasını da çok önemsiyoruz. Teknolojik gelişmeleri ve turizmdeki trendleri yakından takip ederek eğitim anlayışımızı sürekli güncelliyoruz. Uygulamalı eğitim sistemimizi de geliştiriyoruz. Meslek Yüksekokulu genelinde bu hedef doğrultusunda iş birlikleri geliştiriliyor, tüm öğrenciler için uygun zemin oluşturuluyor. Travel Turkey İzmir gibi önemli, yoğun katılımla gerçekleşen fuarda yer almayı da çok istedik. İş dünyasından çok sayıda olumlu dönüş aldık” dedi.

İŞ DÜNYASI İLE KÖPRÜ OLDU

Habif, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz, etkinliği çok önemseyerek fuarda tam kadro yer aldı. Dönüşümlü olarak stantta durarak firma temsilcileriyle görüştü, merak ettiklerini sorarken kendilerini tanıtma imkanı da buldu. Öğrencilerimiz, kariyer planlamaları için de oldukça verimli bir gün geçirdi. Fuarda açtığımız stant, iş dünyası ile öğrencilerimiz arasında köprü oldu. Önümüzdeki süreçte de İzmir ve Türkiye genelindeki etkinliklerde yer almayı sürdüreceğiz.”

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.