
MESLEK YÜKSEKOKULU
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Türkçe)
Sıkça Sorulan Sorular
Soru: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın amacı nedir?
Cevap: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı, etkili iletişim becerilerine sahip, çözüm odaklı, operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim, nitelikli kabin görevlileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Soru: Programın puan türü nedir?
Cevap: Programın puan türü TYT’tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir.
Soru: Hangi dersler verilmektedir?
Cevap: Öğretim programına http://vs.ieu.edu.tr/civil_aviation/tr/curr linkinden ulaşılabilir
Soru: 4 yıllık programlara geçiş olanakları nelerdir?
Cevap: Mezunlarımız arzu ettikleri takdirde ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey geçiş sınavına katılarak fakültelerin, Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği gibi bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca mezunların sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 3. sınıfına fark dersleri alarak sınavsız dikey geçiş yapma hakları vardır.
Soru: Staj Süresi Kaç Gündür? Nerelerde Staj Yapılır?
Cevap: Öğrencilerimiz mezun olmak için 40 iş günü staj yapmakla yükümlüdürler. Stajlar, SHGM’nin koordinasyonu ile öğrencilerin http://havacilikstaj.anadolu.edu.tr adresindeki staj yazılımı üzerinden başvuru ve staj yeri tercihi (şehir ve işletme tercihi) yapması sonrasında merkezi olarak atanmaları sonucunda ve yüksekokulumuzun staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektörüne ait havacılık işletmelerinin departmanlarında yapılabilir.
Soru: Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programına başvurmak için aday öğrencilerde okulun aradığı özel şartlar var mıdır?
Cevap: Meslek Yüksekokulumuzun aradığı özel şartlar yoktur. Programımıza başvurmadan önce öğrencilerin mezun olduktan sonra girmek istedikleri iş yerlerinin çalışma koşullarını göz önünde bulundurmalarında fayda vardır.
Soru: Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programından mezun olduktan sonra nerelerde iş bulabilirim?
Cevap: Havayolu şirketlerinin Genel Müdürlüklerinde, Yurt içi ve Yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketlerinde, Yabancı Havayolu şirketlerinde, Hava Kargo Şirketlerinde, İkram & Servis Şirketlerinde, Yer Hizmetlerinde iş bulunabilir. Sivil havacılık ile bağlantılı tüm şirketler, bölümün istihdam alanlarını oluşturmaktadır.
Soru: Programı tamamladıktan sonra herhangi bir ünvanım olacak mı?
Cevap: Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler "Kabin Hizmetleri Meslek Elemanı" ünvanına sahip olacaktır.
Soru: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri eğitimi mesleğini icra edebilmek için hangi niteliklere sahip olmalıyım?
Cevap:
1. Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
2. Bayanlar için 1.60-1.80 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)
3. Erkekler için 1.70-1.90 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)
4. Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)
5. Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak
HABER |TÜM HABERLER

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğrencileri TGS Staj Mülakatında
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimiz TGS Yer Hizmetleri’nde staj için mülakata girdiler.

Havacılık Programları “Çıraklar Ustalara Soruyor” Etkinliği
Havacılık Programları öğrencileri “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliği kapsamnında YDA Dalaman Havalimanı Eski Genel Müdürü Sn. Cengiz Tuğrul Ayaz’ı ağırladı. Cengiz Bey, Havalimanı

Havacılık Programları “Çıraklar Ustalara Soruyor” Etkinliği
Havacılık Programları öğrencileri “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliği kapsamnında Pegasus Havayolları İstasyonlar Müdürü Sn. Aytaç Yıldız’I ağırladı. Aytaç Bey, Pegasus Havayolları hakkında detaylı

TAV Ziyareti
Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Öğr.Gör.Dr. Burçin Önder, Müdür Yardımcımız Öğr.Gör. Emre Küheylan, Seyahat ve Dil Programları Koordinatörümüz Öğr. Gör. Edit Habif ve

TGS Ziyareti
Meslek Yüksek Okulu müdürümüz Öğr. Gör. Dr. Burçin Önder, Müdür Yardımcımız Öğr.Gör. Emre Küheylan, Seyahat ve Dil Programları Koordinatörümüz Öğr.Gör.Edit Habif ve

'Çıraklar Ustalara Soruyor' konuğumuz THY Emekli Bilet Satış Şefi Sn. Deniz Artuk
Türk Hava Yolları Emekli Bilet Satış Şefi Deniz Artuk hazırlamış olduğu sunumu ile “Biletme ve Rezervasyon Sistemleri”ni anlattı. Türk Hava Yollarının kullanmış

Türk Hava Yolları Ziyareti
Meslek Yüksek Okulu müdürümüz Öğr. Gör. Dr. Burçin Önder, Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Emre Küheylan, Seyahat ve Dil Programları Koordinatörümüz Öğr. Gör.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğrencileriyle Dönem Başı Toplantısı
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileriyle hem tanışmak hem de dönem içi beklentilerin anlatıldığı bir toplantı düzenlendi.