MESLEK YÜKSEKOKULU

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Türkçe)

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

1.SINIF ÖĞRENCİLERİ:

1. sınıf öğrencileri aşağıdaki 1. SINIF ZORUNLU DERSLER’in hepsini seçmek zorundadır.  1. Sınıfın Bahar döneminde seçmeli ders bulunmamaktadır.

1. SINIF ZORUNLU DERSLER

HYHY 104

Yolcu Hizmetleri I

HYHY 106

Yer Hizmetleri ve RAMP

HYHY 108

Havaalanı Donanımları ve Hizmetleri

HYHY 114

Havacılıkta Güvenlik ve Emniyet

ING 102

İngilizce II

RTV 140

Temel İletişim Bilgileri

TRK 102

Türk Dili II

TRH 102

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2. SINIF ÖĞRENCİLERİ

2. sınıf öğrenciler aşağıdaki 2.SINIF ZORUNLU DERSLER’in hepsini seçmek zorundadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencilerin mezun olabilmesi için toplamda 3 Adet Program İÇİ seçmeli ders ve 1 Adet Program dışı seçmeli ders almaları zorunludur

Geçtiğimiz Dönem zorunlu olarak seçtiğiniz HYHY 220 İkram ve Servis Program İÇİ seçmeli ders, olarak almıştınız.

Bu dönem de 2 Adet Program İÇİ seçmeli ders  ve 1 adet Program dışı seçmeli ders, seçmek zorundasınız.

NOT: HYHY 202 Yolcu Hizmetleri II dersini Salı günü için seçecekler, ING 240 Yer Hizmetleri için Havacılık İngilizcesi II dersini Perşembe günü seçmek zorundalardır. Sizlere boş gün yaratabilmek için bu şekilde bir düzenleme yapıldı.

2.SINIF ZORUNLU DERSLER

RTV 105

Temel Fotoğrafçılık

Program dışı seçmeli ders

*Genel not ortalaması (GNO) 1.5’in altında olan öğrenciler mutlaka akademik danışmanı ile iletişime geçmelidir.

*Ortalamalarını yükseltmek amacıyla fazladan ders almak isteyen öğrenciler akademik danışmanına başvurmalıdır.

NOTLAR:

*Ders kayıtları ile ilgili detaylara "https://oim.ieu.edu.tr/tr/ders-kayit-aciklamalari" sitesinden bakabilirsiniz. Buna ek olarak, aşağıdaki bilgiler önemlidir:

• Genel not ortalaması (GNO) 1.50’nin altında olan öğrenciler mutlaka akademik danışmanı ile iletişime geçmelidir.
  • Ortalamalarını yükseltmek amacıyla fazladan ders almak isteyen öğrenciler akademik danışmanına başvurmalıdır.
  • Bir öğrencinin her dönemde alacağı normal ders yükü 32 AKTS kredisidir.
  • Tekrarlanan dersler normal ders yükünden sayılır.
  • Öğrenci normal ders yüküne ilave olarak;
    • Genel not ortalaması 2,00 ve 2,49 arasında olan öğrenciler 32+6 AKTS kredilik,
    • Genel not ortalaması en az 2,50 olan 32+12 AKTS kredilik ders alabilirler.
    • Çift Anadal, Yan Dal programına kayıtlı öğrenciler, ÇAP/YDP dersleri ile birlikte dönemde en fazla 48 AKTS kredilik ders alabilirler.
  • Öğrenciler ders kayıtlarında öncelik sırasıyla;
    • Alt sınıftan /sınıflardan başarısız oldukları (notu FF, FD veya NA olan dersleri) dersleri,
    • W-Çekilmiş notu olan dersleri,
    • Varsa alt sınıflardan henüz almadıkları dersleri almakla yükümlüdürler (Başarısız ve eksik derslerin alınma zorunluluğu bölümün müfredatında dersin hangi dönemde yer aldığıyla ilişkilidir. Örneğin; güz döneminde yer alan HIST 100 dersinden başarısız olan bir öğrenci, bu ders Bahar döneminde açılsa dahi almakla yükümlü değildir. Ders yükü dâhilinde isteğe bağlı olarak alabilir. HIST 100 dersi müfredatında bahar döneminde yer alan bir öğrenci ise bu dersi bahar döneminde öncelikli olarak almak zorundadır).

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.