Temel sayı kavramlarının tanımlanması, sayıların örneklerle pekiştirilmesi, kümeler, eşitsizlikler, problemler, denklemler, fonksiyonlar ve trigonometri konularının öğrenilmesi
Temel fiziksel ve kimyasal kavramlar. Birim sistemleri. Gizli ve duyulur ısı, sıcaklık ve sıcaklık ölçümü. Basınç ve basınç ölçümü. Gaz ve gaz kanunları. İş, güç, enerji. Isı geçişi ve ısı geçişi türleri: iletim, taşınım ve ışınım. Temel akışkan özellikleri, akış türleri. Süreklilik ve enerji denklemi. Kanal ve borularda akış. Soğutmanın tanımı, soğutma çeşitleri, temel mekanik sıkıştırmalı soğutma çevrimi ve uygulama alanları, örnekler. Soğutma çevrimlerinin P-h diyagramında gösterilmesi. İklimlendirmenin tanımı, çeşitleri ve uygulama alanları. Psikrometrik diyagram
Bu derste, öğrencilerin yazılı araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak çeşitli yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Yazılı anlatımın temeli olan noktalama işaretleri ve yazım kuralları sezdirilecek, etkili ve sağlam ifade için bu kuralların doğru kullanımı sağlanacaktır.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
Statik ve dinamik sistemleri birbirinden ayırmak. Termal ve akışkan sistemler ile ilgili hesapları yapmak
Autocad programı temel komutları.İzdüşüm çizimler. Perspektif çizimler. Görünüş çıkarma. Kesit alma.
Lozan Barış Antlaşması’ndan günümüze Türkiye Cumhuriyeti’nin geçirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeleri içermektedir. Atatürk ilk eve inkılaplarının anlam ve amaçlarını kapsamaktadır.
Bu ders, öğrencilerin üniversite hayatı ve kariyer hedefleri için gerekli becerileri tanımalarına yardımcı olacaktır. Bu beceriler arasında öz farkındalık, hedef belirleme, zaman yönetimi, etkili iletişim, farkındalık ve analitik düşünme yer alır. Ders ayrıca öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlık için gerekli alışkanlıklar ile bağımlılık ve zorbalık gibi sorunlar hakkında farkındalıklarını da artıracaktır.
İletkenlerin bağlantıları. Ölçme araçları kullanımı. Seri ve paralel devre kurulumu. Topraklama ve sıfırlama bağlantıları. Sıcaklık, nem, hız/titreşim, basınç, akış ve seviye algılayıcılarının kurulumu.
Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebepleri irdelenerek, fiilen yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğu belgeler ışığında değerlendirilmektedir. İlke ve inkılapların anlamı ve önemi üzerinde durularak yakın dönem tarihimiz aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Geçmişten günümüze küresel sorunlar ve olası çözümleri tartışılmaktadır.
Bu derste, öğrencilerin sözlü ve yazılı iletişim araçlarının etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerine çalışma yapılacak, hazırlıklı konuşma türleri(panel, sempozyum, konferans vb.) tanıtılacak, öğrenci; beden dilini kullanma, vurgu ve tonlamaya özen gösterme, sunum yapma teknikleri gibi konularda donanımlı bir hale getirilecektir.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
İklimlendirme Sistemlerine Giriş ve Sınıflandırma.Temel Psikrometrik Diyagram Çalışmaları,Isıl Konfor,Isı Yüklerinin Hesaplanması.Ev tipi İklimlendirme Sistemlerinin yapısı ve çalışma prensipleri.
AutoCAD ekran bileşenleri, koordinat sistemi üzerinde nokta belirleme yöntemleri, Temel çizim komutları ve resme yazı ekleme, seçim yöntemleri, Modify ve Zoom aracı komutları, Ölçülendirme komutları ve ölçülendirme stili, önemli ölçülendirme sistem değişkenleri, Katman ayarları yapabilme, çizgi tipi, rengi ve kalınlığının ayarlanması, İzometrik perspektif çizmek için ön ayarlar ve çalışma yüzü değiştirme, WCS, UCS, 3D komutu ile yüzey modelleme, Modeling aracı ile katı modelleme, 3D Navigation, Temel katı modelleme ve düzenleme komutları ile çizim yapmak, gölgeleme, ölçülendirme, İklimlendirme soğutma prensip ve elektrik devre sembol kütüphanesi yapmak, Devre şemaları çizmek, İklimlendirme soğutma elektrik devre şemaları çizmek.
Soğutma sistemleri. Kabin iskelet montajı. Kompresörler, kondenserler, evaporatörler, filtreler, kılcal boru. Termikler, röleler, kapasitörler. Termostatlar, fanlar. Soğutucu akışkanlar ve yağlar. Basınçlandırma, vakumlama ve kaçak testi. Şarj, deşarj ve iyileştirme işlemleri. Basınç, sıcaklık ve akım ölçme ve değerlendirme. Teorik ve uygulamalı basınç-entalpi diyagramı. Soğutma elemanlarının ısı kapasitelerinin hesaplanması.
Elektronik malzeme yapımında kullanılan yarıiletkenlerin tanıtılması; p ve n tipi malzeme ve bu malzemelerden oluşturulan elektronik devre elemanlarının (Diyot, BJT , JFET ve MOSFET'in) iç yapıları ve çalışma prensipleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olunması.
Kaynak yöntemleri, kaynak öncesi ve sonrası işlemler
Merkezi ısıtma sistemleri. Isı kaybı hesabı. Borular ve diğer ısıtma sistemi elemanlarının boyutlandırılması. Yüksek binalarda (gökdelenlerde) kullanılan ısıtma sistemleri.
Merkezi iklimlendirme elemanlarının seçimi. Soğutma yükü hesabı. Soğutma ve ısıtma ünitelerinin seçimi. Nemlendirme, filtre ve soğutma kulesi üniteleri. Klima santralleri üniteleri ve devreye alınması.
Soğutma Sistemleri. Ticari Soğutucuların sınıflandırılması. Ticari soğutucuların devre şemaları ve çalışma prensipleri. Ticari soğutucu ana ve yardımcı elemanları. Ticari soğutucularda servis işlemleri. Ticari soğutucularda performans değerlendirme.
Elektrik motorlarının çalışma prensipleri. Doğru Akım motorlarının karakteristikleri. Tek fazlı asenkron motorlar. Üç fazlı asenkron motorlar. Adım motorları. Servo motorlar.
Termostat, defrost ve fan elektrik bağlantı devreleri Tek ve çift kaplı soğutucu kumanda devreleri. Su soğutma grubu kumanda devresi. Çatı tipi iklimlendirme kumanda devresi. Merkezi klima santralı kumanda devresi.
Havalandırma sistem elemanlarının seçimi. Havalandırma sistem elemanlarının montajı. Havalandırma kanalı imalatı. Havalandırma kanallarının montajı. Havalandırma kanallarının yalıtımı. Havalandırma sistemlerinde ölçüm.
Bakım ve arıza giderme yöntemleri. Kompresörlerde arıza bulma. Evaporatör ve kondenserlerde arıza bulma. Genleşme cihazları ve borularda arıza bulma. Soğutma kontrol devrelerinde arıza bulma. Ev tipi ve ticari tip soğutucularda arıza bulma. Bireysel iklimlendirme cihazlarında arıza bulma. Değişken soğutucu akışkan debili (VRV) iklimlendirme sistemlerinde arıza bulma. Merkezi iklimlendirme sistemlerinde arıza bulma. İklimlendirme kontrol devrelerinde arıza bulma. Mobil iklimlendirme ve soğutma sistemlerinde arıza bulma. Soğutma servis işlemleri.
Doğalgazın genel özellikleri. Doğalgaz proje bilgisi. Bina içi doğalgaz tesisatı. Doğalgaz kolon/tüketim hattı. Doğalgaz güvenlik kuralları. Kazan gaz besleme hattı. Doğalgaz Brülörleri. Doğalgaz tesisatı test kuralları. Sızdırmazlık testinde kuralları araç gereçler.
İklimlendirme sistemlerinde arızalar, tasarım ve projelendirme.
Soğutma çevrimi, soğutma sistem elemanları, soğutma sistem tasarımında dikkat edilecek konular, soğutma yükü hesabı, ve soğutma sisteminin ana elemanlarının doğru bir şekilde seçimi hakkında bilgiler verilecektir.
ELKT 208 Programlanabilir Denetleyiciler
Bu ders Kumanda sistemlerinin temelleri; kumanda devresi elemanları; kontaktörler,yardımcı röle,zaman rölesi, koruma röleleri ve Kumanda devrelerine ilişkin genel standartlar. Programlanabilir mantık denetleyicileri (PLC); iç yapısı, merkezi işlem birimi, giriş-çıkış arabirimi,bellek yapısı. PLC işletim sistemi ve kullanıcı programının yürütülmesi. Programlama dilleri; komut kümesi ve merdiven programı ile programlama tekniği. Temel komut kümesi, zamanlayıcı, sayısı aritmetik ve karşılaştırma fonksiyonları. PLC-PE ve PLC devre bağlantıları, iletişim arabirimleri ve protokolleri,mantık devre tasarım yöntemleri. Program denetim komutları. Master kontrol işlemi ve komutları. PLC için seçim ölçütleri ve endüstriyel uygulamaları konularını içerir.
ENR 204 Jeotermal Enerji Uygulamaları
Öğrenci, bu modül ile jeotermal bina altı tesisatını kurabilir.
ENR 222 Çevre Koruma
ISL 101 İşletme I
“İşletme 1” dersi, işletmelerin temel kavramlarını, fonksiyonlarını gelişen dünya düzeni ve dünya ekonomisi çerçevesinde öğrenciye veren temel bir ders niteliğindedir.
MISG 211 Toplam Kalite ve Yönetim Sistemleri
Bu ders, Kalite Kavramı ,Kalitenin Evrimi, TKY de yönetim ve liderlik Süreç analizi ve yönetimi, Kalite operasyonu, örnek uygulamalar . TKY nin önündeki engeller. TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi , TS EN ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi konularını içerir.
MIST 210 Kalite Güvencesi ve Standartlar
Standart ve standardizasyon. Belgelendirme ve akreditasyon. Kalite kavramı ve ilkeleri. Toplam kalite yönetimi. Değişik standartların tanım ve önemleri.
MIST 212 Meslek Etiği
Etik ve ahlak kavramları. Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörler. Meslek etiği. Sosyal sorumluluk kavramı.
MIST 220 Soğutma Termodinamiği
Temel termodinamik kavramları, İş, termodinamik kanunlarını, çevrimler, yanma ve yakıtlar.
RTV 140 Temel İletişim Bilgileri
Bu ders, iletişim ve iletişimin ilişkili olduğu psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve dilbilim gibi alanlardan elde edilen içeriklerden ve sektör tabanlı örnek durum analizlerinden oluşmaktadır.
TES 101 Temel Tesisat İşlemleri
Öğrenci, bu modül ile uygun ortam sağlandığında tekniğine uygun olarak sacları birleştirebilecektir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..