
MESLEK YÜKSEKOKULU
Ayakkabı Tasarım ve Üretimi (Türkçe)
Dersler
Bu ders, öğrencilerin üniversite hayatı ve kariyer hedefleri için gerekli becerileri tanımalarına yardımcı olacaktır. Bu beceriler arasında öz farkındalık, hedef belirleme, zaman yönetimi, etkili iletişim, farkındalık ve analitik düşünme yer alır. Ders ayrıca öğrencilerin bağımlılık ve zorbalık gibi sorunlara karşı farkındalıklarını da artıracaktır.
Bu ders, tasarım ve trend olgusu ile bağlantılı olarak saya ve tabanda kullanılan ana malzemeler, yan malzemeler ile malzeme ve kalite testlerini içerir.
Bu ders, ayakkabı üretim aşamaları, ayak anatomisi, kalıp üretim sistemleri, kalıp terminolojisini içerir.
Bu ders; ayak analizi, ayak ölçümü, ayak ilüstrasyonları, ayağın kemik yapısı gibi ayak anatomisi ile ilgili temel bilgileri içermektedir.
Ayakkabı kalıbı, stampa ölçüleri, ayakkabı modelleri gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Temel sanat tanımı, nokta-çizgi, açık-koyu ,ışıkgölge, form, biçim, doku , strüktür, perspektif gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Bu derste, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak, çeşitli sözlü ve yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Yazılı anlatımın temeli olan noktalama işaretleri ve yazım kuralları sezdirilecek, etkili ve sağlam ifade için bu kuralların doğru kullanımı sağlanacaktır. Sözlü anlatımda ise öğrenci, beden dilini kullanma, vurgu ve tonlamaya özen gösterme, sunum yapma teknikleri gibi konularda donanımlı bir hale getirilecektir.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebepleri irdelenerek, fiilen yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğu belgeler ışığında değerlendirilmektedir. İlke ve inkılapların anlamı ve önemi üzerinde durularak yakın dönem tarihimiz aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Geçmişten günümüze küresel sorunlar ve olası çözümleri tartışılmaktadır.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
CAD programında çizim komutları, yazı yazma, düzenleme yapma, 2D ve 3D modeller oluşturma ve bu modeller üzerinde düzenleme yapma dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Dünyada ve Türkiye’de Ayakkabı Sanayi, ayakkabı üretim planlaması ve ayakkabı üretimi ile ilgili bilgiler ve beceriler.
Bu ders; spor modelleri, atom modeli, haşpapi makosen, zenne ve erkek spor konularını içermektedir
Bu derste, temel sanat/tasarım öğe ve ilkeleri, tasarım kavramları, tasarımın kaynak ve aşamaları 2 ve 3 boyutlu kompozisyonlar çerçevesinde ele alınır.
Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.
Bu ders tasarım yönetimi kavramı, rekabet stratejileri, inovasyon kavramı, yeni ürün geliştirme, tasarım bölümünde planlama, uygulama ve denetim konularını içerir.
Bu ders, öğrencinin ayakkabı tasarımı sunum paftalarını bilgisayar programında çizebilmesini ve renklendirebilmesini içerir
Shoemaster- Power modülünün çalışma ilkeleri, fonksiyonları, profil hazırlama, profil üzerine model çizimi, stampanın yapılması, astar stampasının hazırlanması.
Bu ders Shoemaster programının Creative modülünde ayakkabı tasarımı hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriler olan kütüphane oluşturma, kalıp yükleme ve kalıp üzerinde değişiklikler yapmak, hazırlanan projelerin kayıt edilmesi, rander işlemlerini kapsamaktadır.
Bu ders, farklı pazar segmentine göre koleksiyon hazırlama tekniklerini içerir.
Sivil Havacılık ve Turizm alanlarına yönelik İngilizce
Bu ders, tanıtım kataloğu hazırlama, vitrin tasarlama, ürün sunumu gibi bilgileri içerir.
Bu ders Shoemaster programının Creative modülünde ayakkabı tasarımı hazırlamak için gerekli bilgi ve beceriler olan sayanın çizimi, renklendirme, kalınlık vermek, dikişler, zımbalar, taban ve ökçe yapımı, taban ve ökçe modifikasyonları, model taşıma ve resmi kalıba giydirme işlemlerini kapsamaktadır.
Shoemaster- Power modülünde ayakkabı modellerine ait stampaların hazırlanması
Tasarım süreci, pafta çalışmaları, proje değerlendirme dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Pazarlamanın tanımı ve kapsamı, pazarlama biliminin tarihsel gelişimi, pazarlama anlayışı ve yeni trendler, moda pazarlaması, pazarlama çevresi, stratejik pazarlama, pazar araştırması, pazar bölümlendirme, internette pazarlama ve pazarlama yönetimi.
Bu ders, B1 düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak için gerekli yapıları ve kelime bilgisini öğretmeyi amaçlamaktadır.
Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.
Seçmeli Dersler
BILT 100 Bilgisayara Giriş ve Enformasyon Teknolojisi
Öğrenciler bu ders ile birlikte Microsoft Office programlarının (Word, PowerPoint ve Excel) ve çevrimiçi versiyonlarının (Google Dökümanlar, Microsoft Office Online ve Prezi) uygulamalarını ve içeriklerini kapsamaktadır.
MATU 225 Aksesuar Hazırlama Teknikleri
Bu ders, farklı ayakkabı modellerine özel aksesuar üretimi ile ilgili bilgileri içerir.
MATU 226 Pazar Araştırma Yöntemleri
Moda ve koleksiyon oluştururken yapılacak araştırmaların süreçlerini bir sistem ve yönetim içersinde uygulatmak. Moda kavramının örnekler ve görseller ile anlatılması.
MATU 229 Bilgisayarda Yan Sanayi Ürünleri Tasarımı
Bu ders, iç kalıp hakkında genel bilgiler, çeşitleri ve kalıp tasarımı hakkında bilgiler, iç kalıp çizim ve prototip çalışmaları (zenne 5 ve 11 punt, merdane, çocuk, spor kalıpları), okçe hakkında genel bilgiler ve tasarım trendleri, okçe tasarım ve prototip çalışmaları (zenne 5 ve 11 punt) konularını içerir.
MINT 230 Meslek Etiği
Etik ve ahlak kavramlarını incelemek. Etik sistemlerini incelemek. Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek. Meslek etiğini incelemek. Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek. Sosyal sorumluluk kavramını incelemek.
MISL 101 İşletme I
Bu ders, işletmelerin temel kavramlarını, fonksiyonlarını gelişen dünya düzeni ve dünya ekonomisi çerçevesinde öğrenciye veren temel bir niteliğe sahiptir.
MTOI 207 Toplam Kalite Yönetimi
Ders kapsamında kalite kavramı, Toplam Kalite Yönetimi felsefesi yorumlanır. Turizm işletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi'nin uygulaması işlenir.
MTOI 225 Girişimcilik
Bu ders kapsamında girişimcilik ve iş planı oluşturma ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi, başarılı iş modellerinin incelenmesi, iş planı hazırlanması gibi konulara değinilecektir.
RTV 140 Temel İletişim Bilgileri
Bu dersin müfredatı, iletişim ve iletişimin ilişkili olduğu psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve dilbilim gibi alanlardan elde edilen içeriklerden oluşmaktadır. Özellikle, psikoloji alanı dahilinde kişi içi, toplum bilimi bakımından kişiler arası, kültürel ve kitle iletişimi konuları uygulamalı olarak ele alınmaktadır.
HABER |TÜM HABERLER

SHOEXPO Birincisi İEU MYO’dan
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen, SHOEXPO İzmir – Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen 4. Uluslararası Ayakkabı Tasarım

SHOEXPO2018 Ayakkabı Fuarında Ekonomi'li Gençler Hem Stant Açtı Hem de Yarıştı
24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen, SHOEXPO İzmir – Ayakkabı ve Çanta Fuarına İzmir

PRESTİJ ÖDÜLÜ İEU MYO’DA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen, SHOEXPO İzmir – Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım

Ünlü Modacı Ertan Kayıtken "Çıraklar Ustalara Soruyor" Etkinliğimizdeydi.
İEU Meslek Yüksekokulunun düzenlediği "Çıraklar Ustalara Soruyor" etkinliğinde bu hafta Ünlü Moda Tasarımcısı Ertan Kayıtken ağırlandı. 29 Mart 2018 tarinde gerçekleşen etkinliğe öğrencilerin ilgisi

Çıraklar Ustalara Soruyor Etkinliği ve Biz
Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı kapsamında 02 Mart 2018 tarihinde düzenlenen, “Çıraklar Ustalara Soruyor” projesi kapsamında 3. haftamızda öğrencilerimizin katılımıyla Ufuk Kuran ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen söyleşi

"Çıraklar Ustalara Soruyor" Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor.
Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı kapsamında 19 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen, “Çıraklar Ustalara Soruyor” projesi kapsamında öğrencilerimizin katılımıyla Ali YALDIR ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen söyleşi

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı Öğrencileri "Usta" Şefik Zengin ile Buluştu.
Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen, “Çıraklar Ustalara Soruyor” projesi kapsamında öğrencilerimizin katılımıyla Şefik Zengin ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencileri tarih ile buluştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencileri yeni öğretim yılında derslerine başladı. Ayakkabının Tarihsel Gelişimi konusunda ders