İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • ENGLISH

  • MESLEK YÜKSEKOKULU

    Bilgi Güvenliği Teknolojisi (Türkçe)

    Dersler


    IUE 100  Oryantasyon ve Kariyer Planlama

    Bu ders, öğrencilerin üniversite hayatı ve kariyer hedefleri için gerekli becerileri tanımalarına yardımcı olacaktır. Bu beceriler arasında öz farkındalık, hedef belirleme, zaman yönetimi, etkili iletişim, farkındalık ve analitik düşünme yer alır. Ders ayrıca öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlık için gerekli alışkanlıklar ile bağımlılık ve zorbalık gibi sorunlar hakkında farkındalıklarını da artıracaktır.


    TRH 101  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

    Lozan Barış Antlaşması’ndan günümüze Türkiye Cumhuriyeti’nin geçirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeleri içermektedir. Atatürk ilk eve inkılaplarının anlam ve amaçlarını kapsamaktadır.


    TRK 101  Türk Dili I

    Bu derste, öğrencilerin yazılı araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak çeşitli yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Yazılı anlatımın temeli olan noktalama işaretleri ve yazım kuralları sezdirilecek, etkili ve sağlam ifade için bu kuralların doğru kullanımı sağlanacaktır.


    ING 101  İngilizce I

    Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.


    MBP 105  Programlama Temelleri

    Programlama teorisini ve uygulamasının öğrencilere kazandırılması


    MMAT 115  Matematik

    Temel sayı kavramlarının tanımlanması, sayıların örneklerle pekiştirilmesi, kümeler, eşitsizlikler, problemler, denklemler, fonksiyonlar ve trigonometri konularının öğrenilmesi


    MBGT 101  Bilgisayar Donanımı

    Bu ders kapsamında bilgisayar sistemini oluşturan farklı donanım birimlerinin çeşitleri, çalışma mantıkları, birbirleri ile olan uyumları, donanım elemanlarının denetimi, yapılandırılması ve bakım ihtiyaçları gibi temel konular işlenecektir.


    MBGT 103  Network Ağları ve Güvenlik I

    Bu ders, bilgisayar sistemleri ve bilgisayar ağları ile bu yapıları kullanan uygulamalar kapsamında güvenlik kavramının ve güvenliği oluşturan unsurların incelenmesini içermektedir.


    MBGT 102  İşletim Sistemleri

    İşletim Sistemi Yapıları, Süreç Yönetimi, Bellek Yönetimi, Dosya Sistemleri, Diskler, Giriş/Çıkış Sistemleri


    MBGT 104  Bilgisayar Ağları

    Temel olarak dersin içeriği; bilgisayar ağları temel kavramlarını, OSI modellemeyi, ağ topolojilerini, ağ cihazlarını, ağ kablolarını ve cross kabloları, 5-4-3 kuralı olarak bilinen ağ genişletme kurallarını, IEEE 802 Standardlarını, TCP/IP Protokolü ve çalışma prensiplerini, LAN, WAN ve internet prensiplerini kapsamaktadır.


    MBGT 106  C Programlama Dili

    Bu ders, C dilndeki temel özellikleri, veri tiplerini, program akış kontrollerini, fonksiyonlar, dosyalar ile çalışabilme becerilerini kullanarak program yazabilmeyi içerir.


    MBGT 108  Veri Tabanı

    Bu dersin temel içeriği, öğrencilerin veritabanı sistemlerinin tasarım ve programlanmaları süreçleriyle ilgili detaylı ve kapsamlı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.


    MBGT 110  Ofis Yazılımları

    Ofis yazılımları. Word, Excel, Power Point.


    ING 102  İngilizce II

    Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.


    TRH 102  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

    Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebepleri irdelenerek, fiilen yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğu belgeler ışığında değerlendirilmektedir. İlke ve inkılapların anlamı ve önemi üzerinde durularak yakın dönem tarihimiz aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Geçmişten günümüze küresel sorunlar ve olası çözümleri tartışılmaktadır.


    TRK 102  Türk Dili II

    Bu derste, öğrencilerin sözlü ve yazılı iletişim araçlarının etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerine çalışma yapılacak, hazırlıklı konuşma türleri(panel, sempozyum, konferans vb.) tanıtılacak, öğrenci; beden dilini kullanma, vurgu ve tonlamaya özen gösterme, sunum yapma teknikleri gibi konularda donanımlı bir hale getirilecektir.


    MBGT 201  Veritabanı Güvenliği ve Savunma Algoritmaları

    Bu ders, veritabanı güvenliği ve savunma algoritmaları ile bu yapıları kullanan uygulamalar kapsamında güvenlik kavramının ve güvenliği oluşturan unsurların incelenmesini içermektedir.


    MBGT 203  Web, Uygulama Sunucu Saldırıları ve Güvenlik Teknikleri

    Temel Web bilgileri ve Web uygulama sunucularına yapılan saldırı tiplerinin belirlenmesi ile karşı alınacak yöntemleri konuları ele alınacaktır


    MBGT 205  Kimlik ve Kaynak Yönetimi I

    Veri ve Ağ Güvenliği, Ağ Sistemleri, Şifreleme, Güvenlik Duvarı,Ağ Politikaları


    MBGT 207  Bilgi Güvenlik Sistemleri

    Bilgi ve bilgisayar güvenliği konuları, unsurları ve süreçleri üzerinde durulacak ve yüksek derecede bir güvenlik için uygulanması gerekenler anlatılacaktır. Bunun sonucunda; bilgi ve bilgisayar güvenliğine neden önem verilmesi gerektiği ve bilgi güvenliğinin en temel anlamda nasıl oluşturulabileceği gibi sorulara kapsamlı cevaplar aranmaya çalışılacak, bu kapsamda bilgi güvenliği yazılımları ve proje uygulamaları ortaya konulacaktır.


    MBGT 200  Kimlik Tasarımı ve Sistem Mimarisi

    Bu ders, güvenli servislerin sağlanma yöntemleri, güvenli programlama analizleri ve kötü amaçlı yazılımları içerir.


    MBGT 202  Güvenlik Duvarı Çözümleri Uygulama ve Yönetimi

    Bu ders, şifreleme algoritmaları, güvenlik saldırılarının tespiti, SSH tünelleme, Firefox eklentileri ve sahte erişim noktası kavramlarını içerir.


    MBGT 204  Kimlik ve Kaynak Yönetimi II

    Bu ders, bilişim teknolojileri ve yönetimi, süreç denetimi ve prosedürleri, kurum seviyesi kontrolleri ve bilişim teknolojisinin ortamı konularını içerir.


    MBGT 206  Güvenlik Ağ Tasarımları ve İnternet Erişimleri

    Bir güvenlik ağını oluşturan bileşenler, güvenlik sistemlerinin çeşitleri, güvenlik ağlarının internet erişimi


    MBGT 208  Ağ Güvenliği Uygulaması

    Günümüzde ağ güvenlini sağlamak için bilinmesi gerekenler. Lan, Wan, TCP/IP kavramları. Şifreleme ve kimlik doğrulama. Güvenlik duvarları, Antivirus yazılımları. Yemleme Ortadaki-Adam saldırısı, DNS zehirlenmesi, ARP zehirlenmesi. DDoS saldırısı. Sanal Özel Ağlar'da (VPN) güvenlik. HTTPS, SSL.


    Seçmeli Dersler


    EKON 101  Mikro Ekonomi

    • Ekonominin temel kavramlarını tanıyacaktır. • Ekonomik analiz yöntemlerini ve ekonomik sistemleri tanıyacaktır.


    MBGT 209  Ağ Yönetimi I

    Ağ Sistemleri ve Donanımı, Bilgisayar Ağı Kurulumu, Ağ Katmanları, Ağ Yönetimi, Ağ Protokolleri, Ağ Güvenliği


    MBGT 210  Ağ Yönetimi II

    Ağ güvenliğine giriş ve temel kavramlar, risk değerlendirmesi, güvenlik politikası, tehditlerin sınıflandırılması, parolalar, erişim izinleri. şifreleme teknikleri, izinsiz erişim yöntemleri, açık anahtar yöntemleri, sayısal imza, protokoller, şifreleme yazılımları, TCP/IP protokol ve hizmetlerinde güvenlik, güvenlik duvarları, sanal özel ağlar, saldırı tespit sistemleri.


    MBGT 211  Yerinde Uygulama I


    MBGT 212  Yerinde Uygulama II

    Bu ders, içerik yönetim sistemleri ve html dilinde CSS destekli web siteleri konularını içerir.


    MBGT 213  Sunucu İşletim Sistemleri ve Ağ

    Bir ağ sisteminin oluşturulması için, donanım araçlarının yanı sıra ağ yazılımlarına da ihtiyaç vardır. Bu yazılımlar ağ kaynaklarının paylaşımını, kaynakların yönetimini, giriş ve paylaşım yetkilerini, iletişim protokollerini ve yapısal işlevlerini üstlenirler. Ağ sistemlerini\\nyöneten bilgisayarlara Sunucu (Server) denir. Bu sunucu üzerinde çalışan, tüm ağı yönetebilme kapasitesine sahip özel olarak geliştirilen işletim sistemine de Sunucu İşletim Sistemi (NOS: Network Operating System) denir.


    MBGT 214  Güvenlik Denetim İşleri ve Yönetimi

    ISO/IEC 27001 Standardına dayalı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri


    MTOI 207  Toplam Kalite Yönetimi

    Ders kapsamında kalite kavramı, Toplam Kalite Yönetimi felsefesi yorumlanır. Turizm işletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi'nin uygulaması işlenir.


    RTV 140  Temel İletişim Bilgileri

    Bu ders, iletişim ve iletişimin ilişkili olduğu psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve dilbilim gibi alanlardan elde edilen içeriklerden ve sektör tabanlı örnek durum analizlerinden oluşmaktadır.


    YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ

    Detaylar

    KÜRESEL KARİYER

    İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.

    Daha Fazlası..

    BİLİME KATKI

    İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.

    Daha Fazlası..

    İNSANA DEĞER

    İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.

    Daha Fazlası..

    TOPLUMA FAYDA

    22 yıllık güç ve deneyimini toplumsal çalışmalara aktarmak..

    Daha Fazlası..
    İzmir Ekonomide yapacağın Lisansüstü eğitimle bir adım öndesin