
MESLEK YÜKSEKOKULU
Emlak Yönetimi (Türkçe)
Dersler
Bu ders, öğrencilerin üniversite hayatı ve kariyer hedefleri için gerekli becerileri tanımalarına yardımcı olacaktır. Bu beceriler arasında öz farkındalık, hedef belirleme, zaman yönetimi, etkili iletişim, farkındalık ve analitik düşünme yer alır. Ders ayrıca öğrencilerin bağımlılık ve zorbalık gibi sorunlara karşı farkındalıklarını da artıracaktır.
Öğrenci, muhasebenin temel kavramlarını açıklayabilecek, muhasebe usul ve esaslarını uygulayarak gerekli muhasebe kayıtlarını gerçekleştirecek, muhasebe defterlerini oluşturacak ve dönem sonu bilançosunu düzenleyebilecektir.
Öğrenciler bu ders ile birlikte Microsoft Office programlarının (Word, PowerPoint ve Excel) ve çevrimiçi versiyonlarının (Google Dökümanlar, Microsoft Office Online ve Prezi) uygulamalarını ve içeriklerini kapsamaktadır.
Ders, emlak yönetiminin esasları, kooperatif, devre, mülk, çiftlik, bina, site gibi kavramların yönetimindeki farklılıklar, çevre düzenlemesi ve koruması konularını içermektedir.
Bu ders, işletmelerin temel kavramlarını, fonksiyonlarını gelişen dünya düzeni ve dünya ekonomisi çerçevesinde öğrenciye veren temel bir niteliğe sahiptir.
Bu ders, komisyonculuk ve çeşitleri; emlak kavramı ve çeşitleri; emlak beyannamesi; borç alacak ilişkileri gibi konuları içerir.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
Bu derste, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim araçlarını etkili ve doğru şekilde kullanması üzerinde durulacaktır. Derste anlama, anlatma, okuma ve yazma etkinliği üzerinde çalışma yapılarak, çeşitli sözlü ve yazılı anlatım türleri irdelenecek ve eleştirel bir bakış açısıyla incelenecektir. Yazılı anlatımın temeli olan noktalama işaretleri ve yazım kuralları sezdirilecek, etkili ve sağlam ifade için bu kuralların doğru kullanımı sağlanacaktır. Sözlü anlatımda ise öğrenci, beden dilini kullanma, vurgu ve tonlamaya özen gösterme, sunum yapma teknikleri gibi konularda donanımlı bir hale getirilecektir.
Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.
Hukukun temel konularıdır: Toplumsal düzen kuralları, hukukun kaynakları, hukukun dalları, yargı örgütü, dava türleri, hukuk kurallarının uygulanması ve temel hukuki kavramlar.
Bu ders, işletmelerin değişen kavramlarını, fonksiyonlarını gelişen dünya düzeni ve dünya ekonomisi çerçevesinde öğrenciye veren temel bir ders niteliğindedir. İşletme 1 dersinin devamı niteliğinde olup, işletme fonksiyonlarındaki güncel değişmeleri öğrencilere öğretmeyi amaçlamaktadır.
Temel dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini bütünleşik olarak başlangıç düzeyinde veren zorunlu İngilizce dersidir.
Dersin içeriği, Atatürk önderliğinde Türk milletinin geçirdiği inkılap tarihini kapsamaktadır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebepleri irdelenerek, fiilen yok olmuş bir devletten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kurulduğu belgeler ışığında değerlendirilmektedir. İlke ve inkılapların anlamı ve önemi üzerinde durularak yakın dönem tarihimiz aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Geçmişten günümüze küresel sorunlar ve olası çözümleri tartışılmaktadır.
Bu ders kent, insan ve çevrenin algılanması, kentleşme, küreselleşme, çevre ve katılım, kentsel dönüşüm gibi konuları kapsar.
Bu ders tapu harçları ve damga vergisi, tapu değeri ve satış değeri, türk vergi sistemi, teşvik mevzuatı, gelir vergisi esasları, emlak vergisi esasları, tapu harçları ve damga vergisi gibi konuları içerir.
Bu ders, dosyalama ile ilgili temel kavramları, dosyalamanın amacı, yönetimi, dosyalamada organizasyon tipleri, dosyalama sürecinin aşamaları, arşivleme, EDYS ve ofis otomasyonu konularını içerir.
Bu ders, kamulaştırma şartları, kamulaştırmanın uygulaması, tapu alımı, satım alma usulü, kamunun taşınmaz edinme yöntemleri konularını içerir.
Bu ders miras hukuku hakkında genel kavramları, kanuni mirasçıları, şekli ve maddi anlamda ölüme bağlı tasarruflar, mirasın geçmesi, kazanılması ve paylaşılması konularını içerir.
Bu ders imar mevzuatı, imar programı, imar yönetmelik ve yasalar ile imar uygulama süreçleri konularını içerir.
Bu ders, gayrimenkul piyasasının özelliklerini, değerleme sürecini ve bu süreçteki hesaplamaları içerir.
Bu ders, zilyetlik, mülkiyet, gayrimenkul mülkiyeti, gayrimenkul rehni, kat mülkiyeti, tapu sicili, irtifak hakları ve gayrimenkul hukuku konularını içerir.
Bu ders, yerel yönetim kavramı, Türkiye ve Dünyadaki yerel yönetim yapıları, İl Özel İdareleri, belediyeler, köy yönetimi, mahalli idare birlikleri ve mahalli idare bankacılığı konularını içerir.
Bu dersin içeriği; binaya ilişkin temel bileşenler, kavramlar, süreçler, bina özellikleri, bina-çevre ilişkileri, binanın elemanlar düzeyinde irdelenmesidir.
Staj, bölümün uygun gördüğü kurumda saha deneyimi kazanılmasını öngörmektedir. Öğrencilerin stajlarını başarıyla tamamlayabilmeleri için İEÜ Staj Rehberi’ndeki prosedürü izlemeleri gerekmektedir.
Seçmeli Dersler
BNK 213 İşletme Finansı
Bu ders kapsamında finansal tablolar ve analizi, uzun vadeli finansal planlama, paranın zaman değeri, hisse senedi değerleme ve işletme sermayesi yönetimi konuları işlenecektir.
MEEY 220 İşaret Dili
Bu dersin içeriği; sosyal yaşam içerisinde gerektiğinde işaret dili kullanma becerisi kazandırmak.
MEEY 224 Kent Analizi
Bu derste, öğrenciler kent ve kentleşmenin tanımı, kentleşme nedenleri ve özellikleri işlenecektir.
MEEY 226 Yapı Denetimi
Bu dersin içeriği; yapı Denetim uygulamalarındaki yasal çerçeve, gerekli yasal mevzuat, uygulama süreçleri, yapı malzemesi standartları, iş güvenliği ve sağlığı kurallarını kapsamaktadır.
MINT 230 Meslek Etiği
Etik ve ahlak kavramlarını incelemek. Etik sistemlerini incelemek. Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek. Meslek etiğini incelemek. Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek. Sosyal sorumluluk kavramını incelemek.
MISG 101 İşçi Sağlığı ve Güvenliği
Bu ders, iş sağlığı ve güvenliği hakkındaki temel kavramlar ve tarihsel gelişim kavramlarını; işyerindeki işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının görev yetki ve sorumluluklarını; risk, tehlike, birincil, ikincil, üçüncül koruma kavramlarını; fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psikososyal riskler; işyerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ve işyerindeki uygulamalar konularını içerir.
MMAT 110 İşletme Matematiği
Bu ders, meslek içerisindeki matematiksel işlemlerine yönelik teorik bilgi ve uygulamaları içermektedir.
MPAZ 101 Pazarlama İlkeleri
Bu ders, pazarlamanın tanımı ve pazarlama ile ilgili temel kavramlar, pazarlamada yeni trendler, pazarlama çevresi, stratejik planlama ve pazarlama süreci, pazar bölümlemesi, pazar konumlandırması ve pazarlama karması stratejileri, satış yönetimi ve kişisel satış gibi konuları içermektedir.
MPAZ 214 Halkla İlişkiler
MTOI 225 Girişimcilik
Bu ders kapsamında girişimcilik ve iş planı oluşturma ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi, başarılı iş modellerinin incelenmesi, iş planı hazırlanması gibi konulara değinilecektir.
MTOI 230 Tüketici Davranışı
Pazarlamada tüketici davranışlarının rolü, tüketici pazarlama ilişkileri, pazarlama etkinliği açısından tüketici davranışları, tüketici davranışlarının temelleri ve etkileyen faktörler, satınalma kararında tüketici davranışları, tüketici davranış araştırması bu dersin temel konularını oluşturmaktadır.
MUH 270 Finansal Yönetim
Bu ders ile öğrenci, finansal yönetimin temel ilkelerini öğrenerek finansal karar alma becerisini geliştirecek ve bu amaç doğrultusunda gerekli analiz yöntemlerini uygulayarak optimal sermaye yapısı, çalışma sermayesi gibi konularda karar alabilecek ve çeşitli yatırım projeleri arasından en etkin olan yatırımı seçebilecektir.
RTV 140 Temel İletişim Bilgileri
Bu ders, insan iletişimini disiplinler arası bakış açısıyla uygulamalı olarak ele almaktadır.
RTV 240 Kurumsal İletişim
Kurumsal iletişime yönelik temel kavramlar, kurumların farklı paydaşlarına yönelik olarak değişik amaçlarla gerçekleştirdikleri iletişim çalışmaları ve bu çalışmalarda göz önünde bulundurulması gereken temel ilkeler ele alınmaktadır.
HABER |TÜM HABERLER

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Burçin Önder'in Emlak Sektörünün Dinamiklerini Anlattığı Prop Tech Gayrimenkul Fuarı Açılış Konuşması

FCTU Franchise Geliştirme Müdürü ve FCTU Gayrimenkul Danışmanı İEÜ MYO Emlak ve Emlak Yönetimi Programında

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı Proje Uygulama Şube Müdürü İEÜ MYO Emlak ve Emlak Yönetimi Programında

Emlak ve Emlak Yönetimi Programı Öğrencileri Startkey Life Gayrimenkul Şirketinin Haftalık Portföy Toplantısında

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Burçin Önder "İZMİR TÜGEM" Fahri Üyesi
