İllüstratör Maya Bora Meslek Yüksekokulu Öğrencileriyle buluştu.

Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği Çıraklar Ustalara Soruyor Etkinliği kapsamında Maya Bora, İletişim ve Tasarım Programlarının güz dönemindeki ilk ÇUS konuğu oldu.

Yurt içi ve yurtdışında pek çok öykü resimleme çalışmaları yürüten genç illüstratör, öğrencilerimizle sektörel deneyimlerini paylaştı. Güncel çalışmalarından örneklerle, çocuk kitabı yayıncılığından oyun tasarımına,  farklı üretim alanlarında bir illüstratörün karşılaşabileceği koşulları ve illüstrasyonda yaratıcı süreçleri anlattı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde “UNIGRAPH” Festivali

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “UNIGRAPH Tasarım ve Yaratıcılık Festivali” 22-23 Mart 2019 tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşti.

İki gün boyunca pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan festivalde grafik tasarımın hayatımızdaki yeri ve toplumu şekillendirme süreci, ayrıca gelişen teknolojilerle ilişkisi sektörün önde gelen isimleri tarafından tartışıldı.

4129Grey CEO’su Alemşah Öztürk, Facebook Yaratıcı Stratejiler Uzmanı Görkem Yeğin Mert, dünyaca ünlü karikatürist, illustratör ve grafik tasarımcı Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Muhabbet Ajans yöneticisi, yaratıcı yönetmen Kenan Ünsal, Cactus Motion & Design Studio kurucusu, yönetmen Batuhan Türkay, Rafineri Ajans sanat yönetmeni Efe Kaptanoğlu, tasarımcı Christopher Çolak, grafik tasarımcı Sarp Sözdinler ve Aegeancy ortak yaratıcısı İnci Damla Güneşliler’in de aralarında bulunduğu konuşmacılarla, çok sayıda konferans, atölye ve destekleyici etkinlik gerçekleştirildi.

Yoğum katılımın olduğu atölyelerde öğrenciler hareketli grafik animasyon hakkında yeni teknikler öğrendiler. Harf tasarımı üzerine yaratıcı denemeler yaptılar ve karışık tekniklerle verilen konuları farklılaştırarak resmetmek resmettiler.

Festival kapsamında ayrıca Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “İllustrasyon Sergisi” nin açılışı gerçekleştirildi.

FONT TASARIMI SERGİSİ

Grafik Tasarım programı öğrencilerinin tasarlayıp geliştirdikleri font tasarımları 10 Mart 2015'ten itibaren 2 hafta boyunca Üniversitemiz ana binasında sergilenecektir.

GRAFİK TASARIM BLOG SAYFASI AÇILDI

Grafik Tasarım programı öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Özge Mardi Bayar yönetiminde hazırladıkları blog sayfası açıldı.

GÜZ DÖNEMİ TİPOGRAFİ I DERSİ PROJE SERGİSİ

2014-2015 Güz dönemi Tipografi I dersi için öğrencilerimiz tarafından proje olarak hazırlanan eserlerin sergisi yapıldı.