Bizi takip edin
|
EN

MESLEK YÜKSEKOKULU

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Türkçe)

TÜM HABERLER


Dünya Havacı Kadınlar Haftasını #FlyingColoursChallenge Yarışması İle Kutluyoruz

Dünya Havacı Kadınlar Haftası her yıl, 1910’da dünyada ilk kadın pilot lisansının veriliş yıldönümü ve 1914’ten beri Dünya Kadınlar Günü’nün yıldönümü olan 8 Mart Haftasında gerçekleşen, küresel bir kitleye hitap eden bir etkinliktir. Etkinlik Institute for Women of Aviation Worldwide (iWOAW) tarafından tüm dünyada düzenlenir. Bu hafta, her yaştan kadında havacılığın açtığı kapılar hakkında farkındalık uyandırmak ve şimdiye kadar edinilen başarıları kutlamak için tasarlandı.

Dünya Havacı Kadınlar Haftası, hava ve uzay endüstrisinde rol alan herkes (bireyseller, şirketler, organizasyonlar, eğitim merkezleri, uçuş külüpleri, devlet departmanları vs.) için geçmiş ve mevcut Havacı Kadınlar’ın endüstriye katkılarını kutlarken yeni nesil Havacı Kadınları açık kollarla karşılama fırsatı sunuyor.

Her yıl mart ayının ilk haftası Tek görev. Tek hafta. Kendi stilinde eylem sloganıyla uluslararası etkinlikler düzenlenmektedir Bu yıl IEU Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programları Türk Hava Kurumu ile ortak çalışarak bu proje ile uluslararası yarışmaya katıldı.

Temel yönergeler dışında, hayal gücümüzün süzülmesine izin verdik ve bu yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak #FlyingColoursChallenge isimli bir etkinlik tasarladı.

Türk Hava Kurumu İzmir Merkez Şubenin desteğiyle, etkinlik 3 kişilik takımlarla önce bir workshop şeklinde kağıt model uçak yapımını ve ardından da bir yarışma şeklinde en uzun süre bu uçakları uçurmayı kapsıyor.

Haydi, IEU’lu kızlar Runway’de bekleniyorsunuz…

 

Sıkça Sorulan Sorular:

1- Başvuru nasıl olacak?

MYO Sekreterliği başvuru merkezidir. Başvuru formu doldurmanız yeterli. (A Blok 117 ofis)

Ancak Çarşamba ve Perşembe günü D blok ve A Blok giriş kantininde öğrencilerimizden oluşan stantlarda başvuru toplanacaktır.

2- Etkinlik kaçta?

Etkinlik 9 Mart Cuma günü saat 12:00’de kâğıt uçak yapımı ile başlayacak.

3- Nerede?

Yemekhanenin önündeki tören alanında.

4- Uçaklar orada mı yapılacak?

Evet. Önce uçakların bir workshopta yapım aşaması tamamlanacak. Ardından 3 kişiden oluşan her takım için toplamda 6 uçak ile yarışmaya katılım sağlayabilecek.

5- Uçağı takımdan tek bir kişi mi uçuracak?

Toplamda 6 uçak olmasının sebebi uçurmadan önce uçakta bir aksilik çıkarsa yedeğinin olmasıdır. 6 uçağın hepsi kullanılmaz. 3 kişiden oluşan her takımın 3 uçak uçurma şansı var. Takımda yarışan herkes bir uçak uçurma hakkına sahip ve toplamda 3 uçak uçurup en uzağa uçurulan uçak göz önüne alınacak. 

6- Takımlar sırayla mı uçuracak?

Takımlar alfabetik sıraya göre yarışacaklar.

7- Kimin birinci olduğu nasıl tespit edilecek?

Uçak yere değdiği (touchdown) anına kadar çizgi hakemlerince kronometre tutulacak ve jüri tarafından süreler listelere yazılacak. En uzun süre havada kalan uçak kazanacak.

8- Ne zaman başvurular alınacak?

Başvurular yukarıda belirtilen yerlerden etkinlikten bir saat öncesine kadar 6-7-8-9 Mart tarihlerinde alınacak.

9. Kazanana ödül ne verilecek?

1. Takım:         THK Yamaç Paraşütü Tandem Uçuşu

2. Takım:         THK İzmir Paraşüt Kulesinden Atlayış

3. Takım:         THK'da Model Uçak Kursu Eğitimi

10. Yalnızca kadınlar mı yarışabiliyor?

Evet. Ama arada birkaç erkeğe göz yumabiliriz.

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.