
Meslek Yüksekokulu
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği
Ön lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği programından faydalanabilirler. Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği programı, öğrencilerin başka bir ülkede bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir.
Güncel duyurular için https://oia.ieu.edu.tr/tr/announcements/type/all sitesini düzenli olarak takip ediniz.
Yerleştirme süreleri:
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında yerleştirilecek olan öğrencilerin en az 2 ay, en fazla 12 ay süreyle staj yapma hakları bulunmaktadır. Kısa dönem mesleki öğrenim programları (ön lisans) için bu süre en az 2 hafta olabilir.
Ev sahibi kuruluşlar kimler olmalıdır?
Yerleştirme faaliyeti işletmeler, eğitim merkezleri ve araştırma merkezleri gibi kuruluşlarla gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte, Avrupa Birliği kurumları ve ajansları, AB programını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar ve misafir olunan ülkedeki diplomatik temsilciliklerde yerleştirme faaliyeti gerçekleştirilemez.
Staj yeri nasıl bulurum?
Çalışmak istediğiniz ülke, sektör ve firmaya karar verdikten sonra, başvuru mektubu, fotoğraflı öz geçmiş ve varsa portfolyonuzu posta, veya e-posta üzerinden ilgili adrese yollayabilirsiniz. Başvurunuzu gönderirken Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında olduğunu ve hibe programından yararlanacağınızı özellikle vurgulayınız. https://erasmusintern.org/traineeships sitesinde yer alan duyurularda arama yapabilirsiniz. Meslek Yüksekokulu kapsamında arama yapmak için sol taraftaki menüden "degree" kısmında yer alan "short cycle or equivalent" seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız.
*Örnek kapak yazısı / Cover letter
*Örnek öz geçmiş / Curriculum Vitae
Başvuru, seçim ve ilan süreci:
Öğrenciler, staj yapmak istedikleri kurumlarla doğrudan kendileri iletişime geçip staj onaylarını aldıktan sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne ilan edilen tarihler arasında başvurularını yaparlar. Rektörlük'e bağlı komisyon tarafından başvurular değerlendirilerek sonuçlar ilan edilir.
Seçim kriterleri:
Staj seçimlerinde kullanılan puanlama sisteminin %50'si Genel Not Ortalaması (en az 4.00 üzerinden 2.20 olacak şekilde), %50 yabancı dil puanıdır.
Maddi destek:
Öğrenciler program dahilinde yurt dışında kaldıkları süre için Avrupa Komisyonu’ndan mali destek alma şansına sahip olurlar. Öğrencilere verilecek olan aylık hibenin miktarı, her sene Ulusal Ajans tarafından belirlenerek Uygulama El Kitabı’nda ilan edilir. Verilen mali destek geri istenmeyecek olup, öğrencilerin bütün masraflarını karşılamak amaçlanmamakta, yalnızca program dahilinde ek masraflara yardımcı olmak istenmektedir. Erasmus’a olan talebin katlanarak artması, Ulusal Ajans tarafından dağıtılan hibenin miktarında kesintilere yol açabilmekte ve kurumların her yıl talep ettikleri miktarda hibe alamama olasılıkları doğmaktadır. Böyle bir durumda Ulusal Ajans’ın yaptığı ek hibe çağrısına cevap verilir. Ek hibenin de tahsis edilememesi durumunda, seçilmiş olan öğrenciler isterlerse “hibesiz” olarak staj faaliyetinden yararlanabilirler.
Seçildikden sonraki süreç;
Öğrenciler seçildikten sonra, hem İzmir Ekonomi Üniversitesi, hem de staj yapacakları kurum tarafından onaylanması gereken Eğitim Anlaşması ve Kalite Taahhüdü belgesini hazırlayarak (gerekli imzaları tamamladıktan sonra) Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim ederler. Staj Hareketliliği programından hibeli olarak yararlanacak olan öğrenciler, Euro hesap numarası bilgilerini Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne dilekçe aracılığıyla iletirler ve bu bilgilere göre kendileriyle hibe sözleşmesi imzalanır. Hibe sözleşmesinin imzalanmasını takiben, öğrencilerin alacakları toplam hibe tutarının %70′lik kısmı belirtilen Euro hesap numaralarına aktarılır.
Üniversitemizde staj yapmak isteyen yabancı öğrenciler, taslak iş planlarını sunarak Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne başvurmalıdır.
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Erasmus+ Staj Anlaşması ile ilgili resmi bir belge talep edilirse "https://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/oia.ieu.edu.tr/5422_1616146836.pdf" sitesindeki dokümanı sunabilirsiniz.
Detaylı bilgi için;
İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi
Adres: Sakarya Caddesi, No:156 35330 Balçova – İzmir
E-posta: oia@ieu.edu.tr
Telefon: +90 232 488 8187 / 8570
HABER |TÜM HABERLER

Danışmanlık Toplantısı
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri döneme başlangıç toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında öğrencilerin alması gereken dersler, öğretim programında yer alan seçmeli dersler, staj

Yeni Öğrencilerimizle Tanışma Toplantısı
Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik öğrencileri döneme başlangıç toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında öğrencilerin alması gereken dersler, öğretim programında yer alan seçmeli dersler, staj süreci

Turizm Eğitiminde ‘Tescilli’ Kalite
Turizm eğitiminde 5 yıl süreyle akredite edilen ilk bölüm olmayı başaran İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, sektörle güçlü

‘Rüzgar’ Deviyle Örnek İş Birliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren, Amerika Birleşik Devletleri merkezli türbin kanat üreticisi TPI Composites ile iş

‘Rüzgar’ Deviyle Örnek İş Birliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren, Amerika Birleşik Devletleri merkezli türbin kanat üreticisi TPI Composites ile iş

İzmir Ekonomi’de ‘Turizm’ Zirvesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Turizm Günleri’ adlı etkinlikte, sektör temsilcileriyle öğrencileri buluşturdu.

Gönüllü olarak değer kattılar
2022-2023 akademik yılı bahar döneminde verilen IEU 200 kodlu Gönüllülük Çalışmaları dersini alan 50 öğrencimiz, kendi geliştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile toplum

Çıraklar Ustalara Soruyor
İş Sağlığı ve Güvenliği programı öğrencileri “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliği kapsamında 25 Mayıs 2023 tarihinde İş Güvenliği Uzmanı Sayın Münire Karaçelik ile bir araya