İzmir Ekonomi’de ‘Girişimcilik’ Buluşması

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu bünyesinde verilen 'Girişimcilik' dersini alan 40 öğrenci, aylar süren çalışmalar sonucu hazırladıkları projeleri, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortakları Dr. Ali Ercan Özgür ve ünlü sanatçı Mert Fırat ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler’in yer aldığı jüriye sundu. Girişimcilik ve sosyal proje konusunda birçok örnek çalışmaya imza atan tecrübeli isimlerle buluşan İEÜ’lü gençler, hem merak ettiklerini sordu hem de kariyer hedefleri için kendilerine ışık olacak fikirleri dinledi.
İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen proje sunumu etkinliğine dönem boyunca titizlikle hazırlanan öğrenciler, gruplar halinde çalışarak hayata geçirdikleri 11 projeyi büyük heyecanla anlattı. İEÜ Öğretim Görevlisi Dr. Övgü Pınar’ın yönlendirmesiyle teknoloji, sanat, ticaret ve turizm gibi farklı alanlara yönelik çalışmalar yapan gençler, yenilikçi ve özgün fikirleriyle dikkat çekti. Meslek Yüksekokulu Müdürü Emre Küheylan ve Müdür Yardımcısı Edit Habif’in de bulunduğu jüri, her projeyi hassasiyetle değerlendirerek önerilerini gençlerle paylaştı.
BAŞARIYLA SÜRÜYOR
İhtiyaç sahiplerini; destek olmak isteyen birey, kurum ve kuruluşlarla buluşturan sosyal bir kooperatif kimliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen İhtiyaç Haritası’nın Kurucu Ortakları Mert Fırat ve Dr. Ali Ercan Özgür, gençlere bu fikrin çıkış hikayesini anlattı. İhtiyaç Haritası’nın, içinde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bulunduğu, on binlerce gönüllüsü olan ve kâr amacı gütmeyen bir sosyal oluşum olduğunu hatırlatan Özgür ve Fırat, üniversite anılarından da bahsederek sosyal projelerde yer almanın önemi noktasında gençlere tavsiyelerde bulundu.
ANALOG SOSYALLEŞMEDEN VAZGEÇMEYİN
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Emre Kızılgüneşler ise, dijitalleşmenin yanı sıra analog sosyalleşmenin de önemine dikkat çekerek, “Babamın çok sevdiğim bir sözü var. Bana, ‘Hayatta para ile satın alamayacağın tek şey tecrübe’ derdi. Tecrübeyi her daim önemseyin. İçinde bulunduğumuz çağda, önemini artıran iki konu da network ve data. Bilgiye, yani dataya ulaşmak, eskiden zordu. Bizler, ansiklopedileri okuyup bilgiye ulaşmaya çabalardık. Sizler, bu anlamda daha şanslısınız. Evet, dünyada hızlı bir dijitalleşme söz konusu. Bu durum, sosyalleşmenin ölçütlerini de değiştirmeye başladı. Ancak benim sizlerden istediğim, ne olursa olsun analog sosyalleşmeden vazgeçmemeniz. İhtiyaç Haritası tarzında oluşumlarda yer alın, sosyal projeleri ve birebir etkileşimi önemseyin. Herkesle iyi ilişkiler kurmaya çalışın ve asla içinize kapanmayın” diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABERTÜM HABERLER

Megaron Çatı Teknolojileri’nden yüksek inşaat mühendisi Mert Bıçakcı, “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliğimizin konuğu olmuştur.
Yapı malzemesi dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte, kiremit çeşitleri, su ve ısı yalıtım çözümleri, baca ve duvar dibi yalıtımı, mahya altı ...

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğrencilerine Özel İmaj ve Uygulamalı Eğitim Etkinliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Kabin Memuru Adaylarına Özel İmaj ve Uygulamalı Eğitim Etkinliği İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ...

PERI Kalıp ve İskele Sistemleri’nden İnşaat Mühendisi Mehmet Eşref Erdem “Çıraklar Ustalara Soruyor” etkinliğimizin konuğu oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı kapsamında düzenlenen "Çıraklar Ustalara Soruyor" etkinliğinde, "Endüstriyel Kalıp Sistemleri" konusunda sektörün önde ...

Hyatt Regency Teknik Gezi
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerimiz Turizm Pazarlaması dersini Hyatt Regency Oteli'nde gerçekleştirdi. Öncelikle oteli tanıyan öğrenciler ardından İnsan Kaynakları Müdürü ...

YENİ GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜMÜZ
DetaylarKÜRESEL KARİYER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..BİLİME KATKI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İNSANA DEĞER
İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..