
MESLEK YÜKSEKOKULU
Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)
Program İçi Seçmeli Dersler
MTOI 225 Girişimcilik
Bu ders kapsamında girişimcilik ve iş planı oluşturma ile ilgili teorik bilgilerin verilmesi, başarılı iş modellerinin incelenmesi, iş planı hazırlanması gibi konulara değinilecektir.
MTOI 227 İşletmelerde Kriz Yönetimi
Bu ders; kriz, kriz yönetimi ve krizde iletişimin, işletmeler için önemi konusunda temel bilgi ve pratik örnekleri içermektedir.
MTOI 230 Tüketici Davranışları
Pazarlamada tüketici davranışlarının rolü, tüketici pazarlama ilişkileri, pazarlama etkinliği açısından tüketici davranışları, tüketici davranışlarının temelleri ve etkileyen faktörler, satınalma kararında tüketici davranışları, tüketici davranış araştırması bu dersin temel konularını oluşturmaktadır.
MTOI 207 Toplam Kalite Yönetimi
Ders kapsamında kalite kavramı, Toplam Kalite Yönetimi felsefesi yorumlanır. Turizm işletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi'nin uygulaması işlenir.
MTOI 204 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan kaynakları planlaması, iş analizi, işe alım, eğitim ve geliştirme, kariyer yönetimi, performans yönetimi, ücret yönetimi, sağlık ve güvenlik yönetimi
MTOI 220 Koçluk, Liderlik ve Kariyer Yönetimi
Bu derste; Dönüşüm Modeli, Koçluk ve Liderlik Yetkinlikleri, Liderlik Stilleri, Özdeğerlendirme Araçları, Değerler ve Liderlikteki Önemi, Etkili İfade ve Hikaye Anlatımı Tekniği, Koçluk Araçlarını Tanıma ve Uygulama konuları işlenecektir.
HYHY 220 İkram ve Hizmet Yöntemleri
Derste, servis ve ikram hizmetlerinin tarihçesi, servis personeli, nitelikleri ve kişilik özellikleri, servis personelinin mesleki donanımı anlatılır.Derste, servis ve ikram hizmetlerinin tarihçesi, servis personeli, nitelikleri ve kişilik özellikleri, servis personelinin mesleki donanımı anlatılır.
MTOI 223 Gıda ve Personel Hijyeni
Turizm ve otel işletmeciliğinde gıda ve personel hijyeninin sağlanmasına yönelik olarak; hijyen ve sanitasyonun tanımı ve önemi, işleme öncesinde, esnasında ve sonrasında gıda hijyeni, personel hijyeni ve kişisel temizlik kuralları, besinlerin bozulma nedenleri, mikroorganizma-insan ilişkisi, gıda servisinde hijyenin önemi, işletmelerin temizlik uygulamaları, gıda güvenliği ve hijyeni ile ilgili uluslararası standartlar, HACCP’in tanımı ve önemi.
MTOI 200 Anadolu Türk Mimarisi
Ders kapsamında, temel arkeoloji ve mimarlık tarihi kavramları üzerinde durularak, Anadolu’da süregelmiş Türk uygarlıkları ve bunların eserleri üzerine çalışılarak dönemsel özellikleri ve tarihi alan ve mekân kavramı, tarihi koruma bilinci aktarılmaya çalışılacaktır.
MTOI 260 Alternatif Turizm
Bu ders ile alternatif turizm çeşitleri ve bu turizm çeşitlerinin Dünya’da ve Türkiye’deki örneklerinin aktarımı hedeflenmektedir.
HABER |TÜM HABERLER

Danışmanlık Toplantısı
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri döneme başlangıç toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında öğrencilerin alması gereken dersler, öğretim programında yer alan seçmeli dersler, staj

Turizm Eğitiminde ‘Tescilli’ Kalite
Turizm eğitiminde 5 yıl süreyle akredite edilen ilk bölüm olmayı başaran İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, sektörle güçlü

Hyatt Regency Teknik Gezi
Turizm ve Otel İşletmeciliğ öğrencileri Hyatt Regency İzmir'i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında öğrenciler lobby ve toplantı salonlarını inceledi. Önbüro müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü,

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Çıraklar Ustalara Soruyor Etkinliği
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Çıraklar Ustalara Soruyor Etkinliği kapsamında 12 Mayıs 2023 Cuma günü Red and More Events Kurucu Müdürü Sayın

Teknik Gezi
Turizm ve Otel İşletmeciliği 2. sınıf öğrencileri "Kongre ve Fuar Hizmetleri" dersi kapsamında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'ni ziyaret ettiler. Teknik gezide

Çobantur- Boltas Lojistik, Ege Bölge Müdürü Sayın Levent Özkuşçu ile Söyleşi
Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri, Toplam Kalite Yönetimi dersi kapsamında, Çobantur- Boltas Lojistik, Ege Bölge Müdürü Sayın Levent Özkuşçu'yu konuk ettiler. Misafir

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Çıraklar Ustalara Soruyor Etkinliği
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri Çıraklar Ustalara Soruyor etkinliği kapsamında USCA Winery sahibi Sayın Serpil Erdurak Şener'i ağırladı. Türk şarapçılığının geçmişten günümüze

HMS Otel Programı Eğitimi
Turizm ve Otel İşletmeciliği 1. ve 2. Sınıf öğrencileri HMS firması yetkililerinden çevrimiçi eğitim aldı. Eğitim kapsamında HMS programının kullanımına ilişkin detaylı