Bizi takip edin
|
EN

MESLEK YÜKSEKOKULU

Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)

GER 111 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Adı
Turizm ve Otel Yönetimi Almanca Dersi I
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
GER 111
Güz
2
2
3
4

Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
Almanca
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Ön Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım / Sunum
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Bu dersin amacı Avrupa Ortak Başvuru Metni içeriğine uygun şekilde Turizm ve Otelcilik bölümünde okuyan öğrencileri sözlü ve yazılı iletişim kurabilecek şekilde A1.1 seviyesine getirmektir.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Otel konuklarını karşılama ve uğurlama konularında iletişim kurabilecektir.
  • Kayıt formu doldurup hakkında metin oluşturabilecektir.
  • Otobüs ve tren tarifesi programını içeren metinleri okuyup anlayabileceklerdir.
  • Saat ve haftanın günlerini ifade edebilir
  • Oda tanıtımı yapma ve görevlerini tanımlama, saat ve günler hakkında sözlü olarak bilgi verebilecektir.
Ders Tanımı Turizm ve Otelcilik bölümünde okuyan öğrencilerin Mesleki Almanca kullanılarak turizm alanında okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
X
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Tanışma. Genel bilgiler ve dönem kuralları. İsimler, uyruk ve isim heceleme
2 Otel konuklarını karşılama ve uğurlama, görevlerini tanımlama Ünite 0 Ülkeleri S.7’de araştırma
3 Sayılar (1-100), resepsiyonda konukları karşılama, otel odalarının mevcutlarını belirleme ve bildirme. Otel konuklarını karşılama ( 29 Ekim) Ünite 0 Oda tipleri
4 Konukların kalış süresini sorma, kayıt formunu doldurma, belirli ve belirsiz artikel, olumsuz artikel (yalın hali).- (Quiz I) Ünite 1 Farklı kayıt formlarını derse getirme
5 Boş otel odası sorma, otel değerlendirme, belirli ve belirsiz artikel (i- hali). Konukların kalış süresini sorma. Ünite 1 Yalın ve i-hali tablosunu hazırlama
6 Bagaj hizmeti sunmak, oda hakkında bilgi vermek, şahıs zamiri (yalın hali) Video Ödevi Ünite 2 S.31 Kelime çalışması
7 Saat ve haftanın günlerini öğrenmek, animasyon programı bilgilerini tanıtma, ayrılabilen fiiller Ünite 2 Animasyon programı bilgilerini internette araştırma
8 Otobüs ve tren tarifesi verme, okuyup anlama, yiyecek ve içecekler öğrenme.- (Ara Sınav) Ünite 2 S.33’deki Alıştırmayı okuma
9 Sipariş alma ve oda servisi Ünite 2 S.37 CD Dinleme
10 İ - halinde, ….ebil yardımcı fiil (können) Ünite 2 Yardımcı fiil (können) çekimini yazma
11 Kahvaltı siparişi ve "sevmek" yardımcı fiil (mögen/möchten) (Quiz II) Ünite 2 Kahvaltı menülerini çıkartma
12 Perfekt. Sipariş alma ve oda servisi Ünite 2 Perfekt listesi oluşturma
13 Proje Sunum Canlandırmalı otel diyalogları +Sözlü Sınav hazırlığı Sözlü Sınav hazırlık (Blackboard Materyalleri)
14 Sözlü Sınav
15 Final Sınavı
16 Final Sınavı

 

Ders Kitabı

Menschen im Beruf Tourismus, (Anja Schümann, Cordula Schurig, Brigitte Schaefer, Frauke van der Werff), Hueber Verlag, ISBN: 978-3-19-101424-7, Lektion 0, 1 und 2

Önerilen Okumalar/Materyaller

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
Laboratuvar / Uygulama
-
-
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
1
10
Portfolyo
Ödev
1
10
Sunum / Jüri Önünde Sunum
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
1
20
Ara Sınav
1
20
Final Sınavı
1
40
Toplam

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
4
70
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
1
30
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
2
32
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
2
32
Sınıf Dışı Ders Çalışması
14
1
14
Arazi Çalışması
0
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
1
1
1
Portfolyo
0
Ödev
1
2
2
Sunum / Jüri Önünde Sunum
-
0
Proje
1
9
9
Seminer/Çalıştay
0
Sözlü Sınav
1
5
5
Ara Sınavlar
1
5
5
Final Sınavı
1
10
10
    Toplam
110

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1

Turizm alanındaki başlıca kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.

2

Alanıyla ilgili edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirir ve uygulama alanında kullanır.

3

Turizm hizmetlerini yerine getirebilmek için gerekli güncel teknik, araç gereçleri kullanır.

4

Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımlarını, otomasyon sistemlerini ve bilişim teknolojilerini kullanır.

5

Yaşam boyu öğrenme bilinciyle alanı ile ilgili gelişmeleri takip ederek, kendini geliştirir.

6

Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, mesleki standartlar, etik ilkeler ve mesleki bilinci hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.

7

Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar.

8

Turizm hizmetlerinde karşılaşılabilecek olası sorunlara bireysel veya ekip olarak yaratıcı ve yenilikçi çözüm önerileri geliştirir.

9

İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahiptir.

10

İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.

11

İkinci yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.

X

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 


İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.