MESLEK YÜKSEKOKULU
Turizm ve Otel İşletmeciliği (Türkçe)
MTOI 204 | Ders Tanıtım Bilgileri
Dersin Adı |
İnsan Kaynakları Yönetimi
|
Kodu
|
Yarıyıl
|
Teori
(saat/hafta) |
Uygulama/Lab
(saat/hafta) |
Yerel Kredi
|
AKTS
|
MTOI 204
|
Güz/Bahar
|
2
|
0
|
2
|
4
|
Ön-Koşul(lar) |
Yok
|
|||||
Dersin Dili |
Türkçe
|
|||||
Dersin Türü |
Seçmeli
|
|||||
Dersin Düzeyi |
Ön Lisans
|
|||||
Dersin Veriliş Şekli | Yüz Yüze | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Soru & CevapAnlatım / Sunum | |||||
Dersin Koordinatörü | - | |||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı; insan kaynakları kavramını tanımlamak, insan kaynakları planlamasını göstermek, insan kaynakları ile çalışanların motivasyonları arasındaki ilişkiyi anlatmaktır. |
Öğrenme Çıktıları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | İnsan kaynakları planlaması, iş analizi, işe alım, eğitim ve geliştirme, kariyer yönetimi, performans yönetimi, ücret yönetimi, sağlık ve güvenlik yönetimi |
|
Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri |
X
|
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Tanışma, İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramının Tanımı, Önemi ve Tarihsel Süreçteki Dönüşümü | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 1-51.ISBN: 9786053970705 |
2 | İş Analizi ve Tasarımı | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 53-74. ISBN: 9786053970705 |
3 | İnsan Kaynakları Planlaması | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 75-95. ISBN: 9786053970705 |
4 | İşe Alma, Yerleştirme ve Yetenek Yönetimi | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 97-137. ISBN: 9786053970705 |
5 | Eğitim ve İş Geliştirme | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 183-208. ISBN: 9786053970705 |
6 | Kariyer Yönetimi ve Planlaması | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 183-208. ISBN: 9786053970705 |
7 | Performans Yönetimi ve Değerlendirme | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 211-242. ISBN: 9786053970705 |
8 | Ara Sınav | |
9 | Ücret Yönetimi | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 269-295. ISBN: 9786053970705 |
10 | İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 299-323. ISBN: 9786053970705 |
11 | İş Yaşam Kalitesi, Doyumu ve Motivasyon | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 327-372.ISBN: 9786053970705 |
12 | İşçi-İşveren İlişkileri Yönetimi | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 374-398.ISBN: 9786053970705 |
13 | Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 375-398. ISBN: 9786053970705 |
14 | Sunum | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 1-398. ISBN: 9786053970705 |
15 | Sunum | Özgen, H., Yalçın, A. (2018), "İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım", Nobel Yayınevi, 1-398. ISBN: 9786053970705 |
16 | Final Sınavı |
Ders Kitabı | Hüseyin Özgen ve Azmi Yalçın “İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejik Bir Yaklaşım” Nobel Yayınevi (2010) ISBN: 9786053970705 |
Önerilen Okumalar/Materyaller |
|
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım |
1
|
10
|
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | ||
Portfolyo | ||
Ödev |
1
|
20
|
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | ||
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav |
1
|
30
|
Final Sınavı |
1
|
40
|
Toplam |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı |
3
|
60
|
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı |
1
|
40
|
Toplam |
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) |
16
|
2
|
32
|
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) |
16
|
0
|
|
Sınıf Dışı Ders Çalışması |
16
|
2
|
32
|
Arazi Çalışması |
0
|
||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği |
0
|
||
Portfolyo |
0
|
||
Ödev |
1
|
15
|
15
|
Sunum / Jüri Önünde Sunum |
0
|
||
Proje |
0
|
||
Seminer/Çalıştay |
0
|
||
Sözlü Sınav |
0
|
||
Ara Sınavlar |
1
|
18
|
18
|
Final Sınavı |
1
|
23
|
23
|
Toplam |
120
|
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ
#
|
Program Yeterlilikleri / Çıktıları |
* Katkı Düzeyi
|
||||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
||
1 | Turizm alanındaki başlıca kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir. |
|||||
2 | Alanıyla ilgili edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirir ve uygulama alanında kullanır. |
X | ||||
3 | Turizm hizmetlerini yerine getirebilmek için gerekli güncel teknik, araç gereçleri kullanır. |
|||||
4 | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımlarını, otomasyon sistemlerini ve bilişim teknolojilerini kullanır. |
|||||
5 | Yaşam boyu öğrenme bilinciyle alanı ile ilgili gelişmeleri takip ederek, kendini geliştirir. |
|||||
6 | Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, mesleki standartlar, etik ilkeler ve mesleki bilinci hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir. |
X | ||||
7 | Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. |
|||||
8 | Turizm hizmetlerinde karşılaşılabilecek olası sorunlara bireysel veya ekip olarak yaratıcı ve yenilikçi çözüm önerileri geliştirir. |
|||||
9 | İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahiptir. |
|||||
10 | İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir. |
|||||
11 | İkinci yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest
HABER |TÜM HABERLER
Urla Şarapçılık ve Teruar Urla Ziyareti
MTOI 240 Yiyecek İçecek Servisi kapsamında 17/05/2024 tarihinde teknik gezi yapılmıştır. Urla Şarapçılık'ta şaraphane hakkında detaylı bilgilendirme sonrası şarabın üretim sürecini yerinde görüp mahzen kısmının
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğrencileri Marriott Oteli'nde
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri Marriott Oteli’ni ziyaret etti. Genel Müdür, Pazarlama Müdürü, İnsan Kaynakları Müdürü, Yiyecek İçecek
Turizm Öğrencileri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri 03 Mayıs Cuma günü Wyndham Grand İzmir Özdilek’i ziyaret etti. Kongre ve Fuar Hizmetleri dersi alan öğrenciler
Travel Turkey’de ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde 17’nci kez kapılarını açan Travel Turkey
Çıraklar Ustalara Soruyor
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerimiz 29 Kası Çarşamba günü "Çıraklar Ustalara Soruyor" etkinliği kapsamında Wyndham Grand İzmir Özdilek Oteli Genel Müdür Yardımcısı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Teknik Gezi
Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri "Otel İşletmeciliği" dersini Ramada Encore by Wyndham İzmir'de gerçekleştirdi. Önbüro, Satış Pazarlama, Yiyecek İçecek departmanlarının genel işleyişini
Turizm ve Otel İşletmeciliği Danışma Kurulu Toplantısı
2023-24 Güz dönemi Danışma Kurulu Toplantısı 17.11.2023 tarihinde saat 10:00'da Ramada Encore by Wyndham İzmir Oteli'nde gerçekleştirilmiştir. Öğr. Gör. Dr. Burçin Önder, Öğr.
HMS Otel Programı Eğitimi-2
01.11.2023 Çarşamba günü Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri HMS (Hotel Management System) Otel Programı ve Kanal Yöneticisi üzerine eğitimi tamamladı. Eğitim kapsamında